[Ossm-members] Software Freedom day во Скопје

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Tue Aug 24 22:58:07 UTC 2004


28 е Сабота.

Јас и Стојмир утре/денес (среда), ќе купиме 500 цедеа и ќе нарачаме 40 
маички со „Got Freedom?“ и www.freesoftware.org.mk. Ристе ќе донира 
10тина поло маички со туксот.

Цедеата ќе треба да се режат, затоа пријавувате се уште сеа. Јас 
предлагам да се напраат и 500 налепници или да се купат истите опаковки 
и да се испечатат истите памфлети ко за Визија. Не би било лошо ако 
некој се пријави или даде пари, да се испечатат и памфлетите со 
приказната што ги делевме на последниот „саем за компјутери“.

За се е веќе касно затоа не се мучете со одговори од типот, еј абе да 
кажевте на време јас.... Идеме со овие две работи и останува да се 
надеваме и на памфлетите. Тоа е тоа.

Збирно место у сабота би било, плоштад или градски парк. Планот е да 
окупираме две клупи, или во парк (школка), да дигнеме еден транспарент 
со нешто како „Уживајте во слободата“ њњњ.слободенсофтвер.орг.мк и 
тоа... Ако ви текне нешто друго, повелете.

Толку.

ufoMore information about the Ossm-members mailing list