[Ossm-members] CD i za spisanieto Plugin - PC World Makedonija

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Tue Aug 24 12:53:04 UTC 2004


> > Од друга страна во уредувачката политика не би сакале да им се мешаме,
> > иако дефинитивно може да се подобрат некои работи во македонскиве (па и
> > светските) списанија.
>
> Како на Пр.?

на пример, кога тестирате хардвер да кажете дали работи под Linux, а не да го 
тестирате само под windows... тоа и не е така тешко како што ти личи ... 
треба да пополниш едноставен check list.
1. Дали производителот официјално подржува линукс.
2. Дали работи out-of-the-box, во случај кога хардверот е СТАНДАРДЕН, или 
доволно документиран за да има драјвери во Linux-от по default ... ова лесно 
може да се провери со гореспомнатиот knoppix.
3. Дали на google се спомнува успех да се проработи хардверот, иако не е 
стандарден, ниту документиран, но некои паметни хакери успеале да направат 
нешто.
4. Хардверот НЕ РАБОТИ.


-- 
дамјан

            Secret hacker rule #11: hackers read manuals.



More information about the Ossm-members mailing list