[Ossm-members] Dozivuvanja so nasite carinski organi Preedlog

Filip Risteski filip_risteski at mt.net.mk
Fri Dec 3 17:29:13 UTC 2004


> > > Текстот посебно ми се допадна и предлагам да го отстапиш на некое од
> нашиве
> > > списанија за развој на информатичката култура. Баш вака како што е од
> збор
> > > до збор.
> >
> > Не беше пишуван со таква намера, само сакав да го поделам искуството.
> > Башка, веројатно мустаклијата и тетката нема баш да ја ценат
> > категоризацијата :)
> >
> > Инаку, ако ви се допадна, еве официјално го ставам текстот под ГПЛ и
> > ако некој сака, може слободно да го објави или прати некаде :)
> 
> Супер - ова е една весела и забавна историja!
> 
> Преди време слушав една друга по-малко забавна историjа за една друга
> тетка от Полша коja сакала от фирмата да плати данок за софтверот коj
> користи.  Да, ама за да е jaсно колкав треба да биде данокот, треба да е
> jaсна цената на софтверот.
> 
> Фирмата: "софтверот е $0"
> Тетката: "не може да биде $0"
> Фирмата: "да, ама е $0"
> Тетката: "отдека е?"
> Фирмата: "от RedHat"
> Тетката: "значи RedHat ве го дава за $0?"
> Фирмата: "да"
> Тетката: "значи е подарок"
> Фирмата: "добре, значи е подарок"
> Тетката: "значи треба да му оцениме цената"
> Фирмата: "?!"
> Тетката: "тиja софтвер по-добар ли е от Windows и MS Office?"
> Фирмата: "по-добар е"
> Тетката: "значи има по-голема цена.  Ke плакате 10% от цената му"
> 
> Поздрви: Антон Зиновиев
> 
А да почекаме за едно ОССМ списание, јас се уште стојат зад мојата идеја, само ми треба еден распуст да ја реализирам, односно нешто помалку од четири недели.

Ќе ми прати ли некој мене една копија од тоа Убунту Линукс?

Поздрав
Филип


More information about the Ossm-members mailing list