Re: [Ossm-members] Фрази за прево д

Nikola Vanevski nvanevski at gmail.com
Fri Dec 10 14:33:58 UTC 2004


> 
> > > Кога од вашата апликација ќе пуштите нешто за печатење, податоците
> > > за печатење се ставаат на ред за чекање во таканаречена „област за
> 
> Кога Вашата апликација праќа нешто за печатење, податоците
> се додаваат во редот на чекање (на печатачот), заедно со другите задачи
> за печатење.

Во упатството се специфично одделени двата чекори : ставање на
податоците во спулер и ставање на job-от во редица (queue). И јас
размислував да ги спојам во едно, ама не сакав многу да бегам од
смислата на упатството.

> 
> П.С. Сериозно си ја сфатил работава, мх? :-)
> 

Абе јас сум сериозен тип...не...

Н.


More information about the Ossm-members mailing list