[Ossm-members] прва македонска Linux дистрибуција

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Fri Dec 10 17:25:35 UTC 2004


On Friday 10 December 2004 17:55, Дамјан wrote:
> има на slax сајтот упатство, но јас додадов некои finishing touches ... ако
> го симнеш iso-ото, modules/mk.img е iso фајл, во кој има iso фајл :) ...
> откога ќе ги mount-уваш (едниот па другиот) можеш да видиш што како има. 
> во принцип све е спремно и ако сакаш да го update-ираш преводот треба само
> да ги смениш фајловите во data/opt/kde/share/locale/mk/.
>
> или можеш да ми пратиш превод, 15-тина минути е да направaм ново iso.
Каде да ти пратам?

> ps <за google illiterate>
> сајтот на slax е: http://slax.linux-live.org/
Знам го имам симнато :P

Поздрав Боби


More information about the Ossm-members mailing list