[Ossm-members] Na Debian mu trebaat makedonski glasovi...

Зоран Димовски decata at mt.net.mk
Sat Dec 11 12:58:24 UTC 2004


Georgi Stanojevski wrote:

>Момците од дебиан ќе прават некоја презенатција за инсталација на Дебиан и
>имаат интересна идеја при инсталацијата преведениот систем да те поздравува
>на твојот јазик.
>
>И сега треба некој да го сними тоа на македонски. 
>
>Треба да се каже:
>"Здраво, добродојдовте во Вашиот нов дебиан систем на македонски".
>Оригинал: "Hello and welcome to your new Debian system in macedonian".
>
>Ќе му биде ли тешко на некој да сними нешто вакво? :)
>  
>
Еве јас ќе се обидам да снимам нешто само немам микрофон мојот е расипан 
ако има некој да позајми.

>Може слободно и да си ја замолите девојката, па да имаме женски глас.
>  
>
Јас можам да снимам околку 5 женски гласа, а може и некој во меѓувреме 
да проба и со други.

>Снимите и пратете ми на е-пошта по можност во wav. Ако повеќе луѓе снимат
>ќе направиме едно гласање да одлучиме кој ќе пратиме, за да не одлучуваат
>тие. :)
>  
>
Се согласувам :)
Поздрав Зоки.


More information about the Ossm-members mailing list