[Ossm-members] Re: Гимп и Гаим

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Tue Dec 14 12:41:44 UTC 2004


На 13 дек 2004 (понеделник), Томислав Марковски напиша:

> Епа не знаеш ко си глуп. Исто како на линукс е, треба променливите LANG 
> или LC_ALL да ти бидат "mk".
> 
> Е сега, може една скрипта да се направи која автоматски ќе го менува тоа 
> и да се дистрибуира со ОпенЦД.

Доволно ли би било .бат скрипта која ќе му праи SET LC_ALL=mk и
LANG=mk(како и да беше синтакста за Виндоус променливи) и после да го 
повикува самиот .ехе инсталер?

Ај ќе пробам вечер.

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list