[Ossm-members] Re: Гимп и Гаим

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Tue Dec 14 17:24:26 UTC 2004


On вто, 2004-12-14 at 13:41 +0100, Georgi Stanojevski wrote:
> На 13 дек 2004 (понеделник), Томислав Марковски напиша:
> 
> > Епа не знаеш ко си глуп. Исто како на линукс е, треба променливите LANG 
> > или LC_ALL да ти бидат "mk".
> > 
> > Е сега, може една скрипта да се направи која автоматски ќе го менува тоа 
> > и да се дистрибуира со ОпенЦД.
> 
> Доволно ли би било .бат скрипта која ќе му праи SET LC_ALL=mk и
> LANG=mk(како и да беше синтакста за Виндоус променливи) и после да го 
> повикува самиот .ехе инсталер?
> 
> Ај ќе пробам вечер.

Да, тоа е и најелегантно решение доколку има можност да се менува
датотеката која ќе се изврши. Да провериш и дали после рестарт на
машината ќе се запамтат променливите додадени од скриптата.


-- 
Томислав Марковски

Is this an out-take from the "BRADY BUNCH"?


More information about the Ossm-members mailing list