[Ossm-members] Re: TheOpenCD.mk

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Tue Dec 14 13:27:48 UTC 2004


Georgi Stanojevski wrote:

>Па те замолив да кажеш тие примерите сите што ти ги испокажав како би биле!
>
Ти посочив примери горе. Ти рече дека ништо не би кирилизирал. Не се 
работи ти дали сакаш да кирилизираш и или зоки дали сака да кирилизира. 
Во македонскиот јазик има правопис. Јас само го почитувам правописот и 
побарав и вие да го правите истото.

примери:

Firefox - Фајрфокс
Thunderbird - Тандрбрд
Gaim - Гејм

Што не е јасно сеа?

Отворете било кој весник во дел технологија и видете и двајцата правопис 
на дело.
More information about the Ossm-members mailing list