[Ossm-members] Македонски акаунтинг софтвер

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Tue Dec 21 08:09:27 UTC 2004


Viktor Vojnovski wrote:

>  Се правеше муабет едно време тука за акаунтинг апликација прилагодена
>  на нашива закони. Го работи некој ова?

Многу одамна, ристе објави на листава дека ќе се прави таква програма, 
се пријавија неколку души за помош и тоа беше последно.
Се друго, се сведува на блиц муабети дури пиеме кафе „ај бе да напраиме 
нешто такво“... „аха, да... треба, ај ќе се договориме“.
Да имав малку повеќе искуство можеби и ќе почнев нешто досега (барем ќе 
креирав бланко проект :-)).
Како и да е, тоа е еден поголем проект, бара посериозна организација, и 
луѓе што имаат искуство на тоа поле. Се разбира и финансиска поткрепа од 
некој вид, чисто за иницијална мотивација и асемблирање тим за работа :)
More information about the Ossm-members mailing list