[Ossm-members] Македонски ака унтинг софтвер

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Wed Dec 22 07:39:04 UTC 2004


Jovan Kostovski wrote:

>  Kontaktirajte gi niv i mozebi kje vi dadat da se vklucite vo
>  proektot, makarsto mislam deka toa e tesko zatoa sto sepak tie se
>  firma ;)

Малку потешко. Еве што вика README-то:
---
ВНИМАНИЕ: Потребителите на GPL версията BIONA - ПЕРСОНАЛ И РАБОТНИ
ЗАПЛАТИ немогат да ползват платена поддръжка, актуализация. В тази
версия не е включена потребтелската документация!
---

Што значи, повеќе од сигурно е дека имаат и non-GPL верзија од која 
всушност профитираат, а оваа верзија е чисто за демонстрациски потреби 
и, малку дрско кажано, оправдување пред заедницата за нивниот придонес 
(1-вото проклетство на СС, неизбежно за сите, ќе го има и кај нас 
истото). Според сето ова, вклучување во развојот во каква било форма, би 
било горе-долу бескорисно.

Поздрав
More information about the Ossm-members mailing list