[Ossm-members] Re: Cpu temp

Georgi Georgi
Thu Feb 12 21:53:55 UTC 2004


Viktor Vojnovski напиша:

> Гледав на сајтот на слободен софтвер македонија (или како и да беше)
> некои скринштови, гноме со некој си аплет кој прикажуваше температура
> (најверојатно на процесорот). Кој аплет? 

Има гноме аплет за покажување на температура и не на процесорот туку во
Скопје и Охрид. :)

А за температура на процесорот барај гугл све во врска со lm-sensors пошто
мора прво нив да ги проработиш а аплетот ќе ти дојде ваљда сам по себе.

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list