[Ossm-members] Re: Firefox 0.8

Viktor Vojnovski sparks at bob.sledge.team.jm
Sun Feb 15 21:39:48 UTC 2004


На Sun, 15 Feb 2004 14:24:07 +0100, Georgi Stanojevski <> напиша:

>> Што како? Па ваљда на ист начин како што ти го правиш.. 
> 
> Па очигледно неможе да го направи чим прашува? 
> A и јас пробував и не ми успева се ми јавува грешки? 
> 
> Kaжи што си адаптирал да ти работи?

Ништо посебно.. го симнав преводот како xpi фајл, го симнав
mozillatranslator, и го следев она документчено на mozilla.org за превод
на фајрфокс (2ториот дел кој објаснува преадаптирање на постоечки
превод). Значи креирав нов проект врз основа на англиските локализациски
јар-ови од .8, ги импортирав сите пет мк jar фајлови со локализацијата,
допреведов едно два три стринга.. па ги експортирав. Ги одзипував сите
пет и потоа одев пакет по пакет и на две три места во contents.rdf 
сменив бројче на верзија, ги зипнав пак, ги убацив на местото на старите
MK.jar mk-win.jar mk-MK.jar итн.. во оригиналниот одзипуван .7 xpi на 
Новица, зипнав тоа како mk.xpi и го инсталирав од браусерот. Ништо друго
не направив освен што го следев документот.

-- 
Viktor [sparks et freemail tochka org tochka mk]

What do you despise? By this are you truly known.More information about the Ossm-members mailing list