[Ossm-members] Slackware-current

дамјан г. mk at net.mail.penguinista
Tue Feb 17 14:36:38 UTC 2004


Две добри ствари има во најновиот Slackware-current:

1. ncurses-5.4 со widechar подршка. Ова овозможува многу подобра UTF-8
подршка кај апликациите што користат ncursesw(како mutt на пример).

2. UTF-8 locale-иња по default се компајлирани. Го има и нашето.

Toa се два чекори помалку кои треба да ги правам при инсталација на
Slackware. При следното компјалирање на mutt се надевам дека mutt ќе се
линкува со ncursesw наместо со ncurses.


-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

   Jesus saves, but only Buddha makes incremental backupsMore information about the Ossm-members mailing list