[Ossm-members] alsa i sbawe64

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Fri Feb 20 15:50:08 UTC 2004


> > треба да го кренеш master-от и PCM-от во alsamixer ИИИ треба да ги
> > un-MUTE-ираш.
>
> Да, PCM сум го заборавал. Инаку подесувањата во alsamixer се памтат
> или при секое бутирање треба да се местат?

„alsactl store“ ... „alsactl restore“ 

во slack 9.1 „alsactl restore“ го има во /etc/rc.d/rc.alsa


> > тоа нема врска со горното, нешто друго е проблемот
>
> Чудно еве сега не се појавува.

Сепак нема врска едно со друго.


-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

      Yes, I've heard of "decaf." What's your point?
More information about the Ossm-members mailing list