[Ossm-members] Re: ISDN modem

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Wed Feb 25 12:43:54 UTC 2004


На 25 фев 2004 (среда), Vladimir Stefanov напиша:

> Абе успеал ли некој да го подигне овој ISDN модем шо го дават од MTnet???
> Mandrake 9.2 го гледа со harddrake2, го препознава исправно како ELCON 
> NT1+Multi ама неможе да најде модул. Тоа коа е поврзан на USB. Кога е 
> поврзан на COM порта ич не го ни гледа. Драјвер не најдов на Google. Дај 
> помагајте, мора некој да успеал да го дигне?!

Што користиш да се поврзеш на интернет?

ISDN-oт поврзан на сериски порт работи како нормален екстерен модем.
Во dialer-от што го користиш како модем стави да ти биде /dev/ttyS1 (или
/dev/ttyS2...) и после работиш све исто како и до сега што си го правел со
обичниот модем.

Јас користам kppp, ги апдејтував цените за акунтингот уште на kde3.2-rc1
кога беше ама не ги ставија педерите во 3.2-ката. Aко користиш kppp ќе ти
ги пратам.
-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list