[Ossm-members] Re: ISDN modem

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Fri Feb 27 07:44:18 UTC 2004


>
>На 25 фев 2004 (среда), Vladimir Stefanov напиша:
>
>  
>
>Што користиш да се поврзеш на интернет?
>
>ISDN-oт поврзан на сериски порт работи како нормален екстерен модем.
>Во dialer-от што го користиш како модем стави да ти биде /dev/ttyS1 (или
>/dev/ttyS2...) и после работиш све исто како и до сега што си го правел со
>обичниот модем.
>
>Јас користам kppp, ги апдејтував цените за акунтингот уште на kde3.2-rc1
>кога беше ама не ги ставија педерите во 3.2-ката. Aко користиш kppp ќе ти
>ги пратам.
>  
>
Супер, успеав! Фала. Абе јас одев по потешкиот пат со harddrake и слични 
глупости, ич не ми текна дека ќе го виде како екстерен модем :-)
Само уште да ми кажеш како успеваш да се поврзеш со 128Kb/s? Мислам дека 
треба во кррр да се подесат сопствени pppd аргументи ама незнам кои?!
 Владо.

>
> ------------------------------------------------------------------------


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20040227/e655f8f9/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list