[Ossm-members] Re: qmail и djbdns на slackware

Kliment Andreev klimenta at nahotmail.com
Fri Feb 27 17:57:52 UTC 2004


> Има неколку patch-ови кои не знам зошто не доаѓаат со 1.03 пакетот од 
> официјалната страна. Без тоа не проаѓа. Значи едно добро читкање на 
> документацијата ќе заврши работа.

Јас го имам компајлирано сорсот и пројде без никакви проблеми. Додуше на 
FreeBSD. Тие patch-еви не се за security колку што знам, туку мали 
модификации. Пр. qmail има малце терсене SMTP автентикација. Дај кажи со 
кои команди компајлираш и кои се грешките. Јас користам исто slackware 
9.1 на лаптопов така да ќе пробам баш деновиве да го инсталирам qmail, 
мада сакам postfix да го поднаучам.
More information about the Ossm-members mailing list