[Ossm-members] Re: ISDN, MtLajna, linux?

дамјан г. mk at net.mail.penguinista
Tue Jan 13 12:02:03 UTC 2004


> >Дечки, НТ адаптерите што ги даваат од Telekom кога ќе земаш ИСДН
> > имаат ли проблеми со Linux - работат ли?
>
> Сигурно нема проблем сериски, а има и усб драјвер кој не сум го
> пробал...

Нема usb драјвер ... тоа на google што се спомнува usb и elcon е за мрежна
карта.

За бидик, најди го manual-от има стринг за 2 канала - веројатно има и за BOD
ама едни од тие NT-ата се блокираа кога ќе пробаш BOD.


(*) 
BOD == bandwidth on demand


-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

       To boldly go where I surely don't belong.More information about the Ossm-members mailing list