[Ossm-members] Re:Сајт на денот во денешно "Време" - Македонски Линукс

Ivan Stojmirov stojmir at linux.net.mk
Fri Jul 2 07:44:17 UTC 2004


Aleksandar Balalovski wrote:
>> Most definately треба писмо да се напише. Излеговме на задна страница 
>> на еден многу читан дневен весник, ама не во добро светло. Беа 
>> изнесени сериозни обвинувања од страна на Филип или whoever. Треба да 
>> пратиме официјално писмо до редакцијата на Време во кое ќе бараме 
>> извинување и дрн дрн...
>>  
>>
> Епа веќе нека го стори некој тоа ...

Не гледам потреба од такво нешто.
Како прво: сајтот официјално не е дел од организацијата (иако е тесно 
поврзан со неа).
Второ: по која основа ќе бараме извинување? Тие не произнесоа никаква 
лага или клевета. Се што е напишано во текстот е вистинито. Проблем е 
што авторот на текстот има одредени сфаќања за работите кои на нас (а 
верувам и на секој компјутерџија со здрав разум) не ни се допаѓаат, а 
тој ќе успее да им ги наметне на дел од неупатените читатели. Класична 
новинарска гомнарија.

Тоа што Време (нивниот соработник) се нафатиле да рецензираат *приватен* 
сајт е нивни проблем, а мене лично како администратор и основач на 
сајтот (веќе) не ми претставува проблем. Готово е со тоа.
На крајот само може да им се заблагодариме за бесплатната реклама.  :-)

Патем, треба убаво да го прочитате целиот тред и да видите дека 
обвинувањата против Филип дека тој е автор на текстот се потполно 
неосновани. Се дојде заради глупави претпоставки. Јас лично сметам дека 
друг е автор на текстот.
Затоа редно е да прекинеме со празните муабети и да ги оставиме и Филип 
и Време на страна.

-- 
(c) 2003 De Ja Vu Inc.  (c) 1994 De Ja Vu Inc.More information about the Ossm-members mailing list