[Ossm-members] beta prevod na Nvu

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Fri Jul 9 06:16:16 UTC 2004


On пет, 2004-07-09 at 07:59, novica at bagra.org wrote:
> Нву нели беше frontpage-like уредувачот базиран на
> Composer-oт на Мозила.

Мал, пријателски совет: не го симнувајте/инсталирајте Нву. Наместо тоа,
може само да ги симнете иконите, да ги замените во Moz Composer, и ќе го
добиете Нву.

Пред некој ден го симнав од CVS, пошто не можев да најдам бинарни пакети
(тој што е на страната не ми работеше) и се обидов да го комапјлирам.
Get this:
Во папката Nvu после компајлирање (саат и нешто) имав 65000+ датотеки со
вкупна големина од 1.2GB (да, гига). За на крај, да го отворам Нву и да
го видам Composer-от со сменати икони. 1.2 гига беше комплетно Мозила
Суит, само што папката Composer на почеток се заменува со онаа од
Нву/CVS. Некоја опција плус/минус што не вреди ни да се спомне.
Нву = тотална утка на авторот. Апсолутно никаква разлика со Компoузерот.

-- 
Томислав Марковски

Yes, but will I see the EASTER BUNNY in skintight leather at an IRON
MAIDEN concert?

More information about the Ossm-members mailing list