[Ossm-members] beta prevod na Nvu

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Fri Jul 9 06:48:21 UTC 2004


On пет, 2004-07-09 at 08:38, novica at bagra.org wrote:
> > Нву = тотална утка на авторот. Апсолутно никаква разлика
> > со Компoузерот.
> 
> Да не испадне дека ги бранам тие од Линдоус, али дај им
> шанса. Тек е 0.3 верзија. И фајрфокс во 0.3 верзија не беше
> нешто посебно.

Абе ајде, испаѓа дека ги браниш оние од Линдоус. :)

Композерот на мозила е толку нефлексибилен, што подобро би било да се
почне нов проект од почеток. Можеби користејќи го GtkHTML, што не ветува
многу зашто АПИ-то не е смрзнато се уште, поради интензивниот развој.
А, што е со муабетот дека Макромедиа ќе прави верзии за линукс? Знае
некој нешто поконкретно?

П.С. Ако Нву го прават да биде како фронтпејџ, тогаш одат во погрешна
насока. Фронтпејџ сакс. :)

More information about the Ossm-members mailing list