[Ossm-members] IDIVIDI

Josip Dzolonga josip at lizard-online.net
Thu Jul 22 15:25:41 UTC 2004


http://www.idividi.com.mk/Futurama/InternetIT/282230/index.html

Вашингтон, 20 јули (МИА) - "Мајкрософт" прифати да плати 20 милиони 
долари за купување на називот на доменот lindows.com *и да му забрани 
на_ помалиот издавач на софтвер за слободен пристап "Линукс"_ да ја 
користи марката што е многу врзана за неговиот кориснички систем Windows.

*Кој ги пиши овие работи ? :)
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20040722/dc954116/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list