[Ossm-members] Барање на Програмер, Мрежни Администратори итн.

Aleksandar Balalovski gssteam at on.net.mk
Tue Jun 1 12:03:51 UTC 2004


Томислав Марковски wrote:

>| имаат интерес да бидат дел од проектот на Lugola за мигрирање 
>| на Интернет Клубовите во Македонија на GNU/Linux оперативен 
>
>Ова треба да се смисли сериозно, ако важи за цела Македонија. Сепак, може и тука (на листава) да почне цела иницијатива, па нека даде секој свој предлог.
>
>  
>
Иницијативата и идејата е осмислена од мене. Ќе дадам се подетално, 
стрпи се :) Пишувам ОО документ со спецификации за цел проект.

>| - принципи на програмирање со Qt toolkit,
>
>^ Не ми е јасно ова. Што ќе прави програмер во мигрирање на интернет клуб, и тоа под реден бр. 1 наведено? Па згора на тоа и Qt? Ух, земјак, дај бе ге-те-ка? :-)
>
>  
>
Програмерот ќе го прави ова: Ќе помога во создавањето на апликации 
потребни за Интернет кафе-то, ќе ја администрира Gemter апликацијата, 
таа на која моментално работам и сл. Qt е препорачливо затоа што 
навистина овој тулкит го знам, не можам сега да учам GTK, не дека сум 
стар ама немам време. Во некоја наредна прилика...ге-те-ка

>| Ова го пишувам, бидејќи Лугола во своето членство нема 
>| програмери освен јас, јас ја привршувам работата на Gemter и 
>
>Значи сепак нема во цела Македонија да биде?
>
>  
>
Да биде што? Ако на некој му се допадне идејата може да ја реализира! 
Ова е Слобода, знаеш, се користат идеи и од други :) Јас можам да 
делувам во Битола, Охрид, Струга и сл, ама ако треба да се оди Кочани 
нема да можам да одам. Освен ако е ПРЕ-неопходно...

>| Финансиски средства се одделени само за работната рака при 
>| работа во некој И-нет клуб.
>
>Одделени од што? (чланарина, фонд, државен буџет?)
>
>  
>
Одделени од работната рака што би била наплатена за целиот процес на 
пример на мигрирање на едно И-нет кафе.
Членарината и „средствата од буџетот (што не постојат)“, не ги гибаме :)

>TODO: попрецизна спецификација
>
>  
>
Чекај го документот :)

Данке...More information about the Ossm-members mailing list