[Ossm-members] Слободата и ти.пдф

Новица Наков novica at bagra.org
Tue Jun 8 08:32:58 UTC 2004


Nebojsha Milosavlevski напиша: 

> Здраво! Еве ме и мене после подолго време на листава. Имам едно прашање
> во врска со текстот кој се појави во ПЦинфо+, имено Слободата и ти.пдф.

Кога се појавило ова во ПЦинфо+?

> Ако може да ме контактира авторот на текстот за да добијам/не добијам
> дозвола за  користење на материјалот. 

На крајот на книшката пишува дека копирањето на книшката е дозволено. Никој од 
овде нема да ти прави проблеми да го користиш тој материјал. Единствен услов 
е да го делиш бесплатно (логично нели?). Линк до pdf-то има некде на сајтот 
на ОССМ, валјда во делот документи?

Сега, ако човек бара влакно во јајце, може и ќе најде некое проблемче со 
лиценците за текстот, но тука нема такви. :)-- 
Новица

There is no patch for stupidity.More information about the Ossm-members mailing list