[Ossm-members] X na Fedora preku VMWare

Kristijan Spirov kristijan.spirov at stb.com.mk
Fri Jun 11 11:36:40 UTC 2004


На друга plain машина немав проблеми со Fedora-та, ама преку VMWare е малку
проблематично. За жал исти проблеми имам и со Virtual PC, дури и со RedHat
8. Како и да е, морам да користам MS Win на лаптопот од службени причини.
Но сепак фала за помошта, вториот линк очигледно ќе ми користи...

Крис----- Original Message -----
From: "Ivan Stojmirov" <stojmir at linux.net.mk>
To: <ossm-members at hedona.on.net.mk>
Sent: Friday, June 11, 2004 12:48 PM
Subject: Re: [Ossm-members] X na Fedora preku VMWare


Kristijan Spirov wrote:
> Имам проблем со конфигурирање на X на Fedora Core-2 i RedHat 8 и преку
> VMWare и преку Virtual PC 2004 на лаптоп Dell Latitude D800. Работат
> само во текст мод. Графичката картица е NVIDIA GeForce FX Go5200. Да не
> имал случајно некој сличен проблем со NVIDIA картици и како нашол
> решение за истиот?

Повеќето овде имаат инсталирано Linux и не верувам дека имаат потреба од
vmware.
Како да е, колку што јас успеав да видам, Fedora 2 Core сеуште не е
подржана за guest OS.

Види на форумот:
http://www.vmware.com/community/thread.jspa?forumID=19&threadID=4952&message
ID=29041#29041

Евентуално и ова:
http://kerneltrap.org/node/view/3097

--
Today is the first day of the rest of your life.
_______________________________________________
Ossm-members mailing list
Ossm-members at hedona.on.net.mk
http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
More information about the Ossm-members mailing list