[Ossm-members] X na Fedora preku VMWare

Kristijan Spirov kristijan.spirov at stb.com.mk
Fri Jun 11 12:02:31 UTC 2004


Подесена е емулацијата, веројатно проблем има со мониторот. Лаптопов има
wide screen. Како и да, на крај краеви и X сервер ќе заврши работа пошто се
гледаат мрежно (додека сум уклучен во мрежа со лаптопов ;).
Порано користев воглавном cygwin, ама бни сакал да пробам некој друг
програм.
Да не имаш случајно да ми препорачаш некој поедноставен X сервер за Win?


Крис----- Original Message -----
From: "Дамјан" <penguinista at mail.net.mk>
To: <ossm-members at hedona.on.net.mk>
Sent: Friday, June 11, 2004 1:48 PM
Subject: Re: [Ossm-members] X na Fedora preku VMWare> Имам проблем со конфигурирање на X на Fedora Core-2 i RedHat 8 и преку
> VMWare и преку Virtual PC 2004 на лаптоп Dell Latitude D800. Работат само
> во текст мод. Графичката картица е NVIDIA GeForce FX Go5200. Да не имал
> случајно некој сличен проблем со NVIDIA картици и како нашол решение за
> истиот?

во Федората треба како графичка карта да ја подесиш таа што ја емулира
vmWare-от ... е незнам која е?!? Што не прашаш на vmWare support?

Или има и друга опција... мрежно се гледаат Линуксот и Windows-от?
Ако да, инсталирај X сервер на windows-от, и X апликациите ќе ги старташ на
Линукс-от а ќе ги гледаш на X серверот.


--
дамјан
_______________________________________________
Ossm-members mailing list
Ossm-members at hedona.on.net.mk
http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
More information about the Ossm-members mailing list