[Ossm-members] Potrebna pomos

Новица Наков novica at bagra.org
Fri Jun 11 12:40:54 UTC 2004


Kristijan Spirov напиша: 

> Студент сум на постдимпломски студии (MSc in Information Systems) на Шефилд 
> универзитетот во Солун

Немаш универзитетска e-mail адреса? :)

> "Free/Open Source Software and Business: Forming a migration policy."

Јас се спремам да правам дипломска на тема "Free/Open Source Software and 
Business: Forming a business policy." :)

Гуглаше малку или не?

> Листа на сите здруженија за FOSS на Балканот (веб адреси, емаил, лица за
> контакт, итн.) - 

www.slobodensoftver.org.mk www.linux.hr www.lugos.si www.lugbih.org 
www.linuks.org (ова им е некој портал на србите, не знам дали имаат нешто 
„главно“) www.linux-bg.org. Контакти има на нивните страни.

> Листа на сите здруженија на информатички фирми во земјите 
> од регионот и нивната релација со здруженијата за FOSS

МАСИТ е кај нас. www.masit.org.mk ли е? Релација во МК баш и нема, за другите 
прашај ги другите. :)


-- 
Новица

Fools speak because they have to say something.
Wise speak because they have something to say.More information about the Ossm-members mailing list