[Ossm-members] Re: (no subject)

Зоран Димовски decata at mt.net.mk
Wed Jun 16 05:57:31 UTC 2004


On Tue, 15 Jun 2004 13:33:06 +0200, Georgi Stanojevski 
<georgis at unet.com.mk> wrote:

> На 15 јун 2004 (вторник), Зоран Димовски напиша:
>
>> Здраво дечки. Ај ако може некој да ми каже како да внесам у MySQL база
>> зборовите шо се до сега преведени од кде и OpenOffice за да можеме у
>> кочани и да го презентираме онлајн речникот што го правам. Знам Глиша
>> нешто ми кажува на некоја српска страна имат нешто такво за внесување на
>
> http://www.prevod.org/
>
> Стојмир мислам контактираше со авторите и имаа некои алатки од .по
> фајловите да им ги става во нивната база.
>
> Дај структурата на базата да пробаме нешто ние да направиме.
>
 ок. сега структурата на базата е многу проста. ке пробам визуелно да ти 
приказам :)

------------------------------------------------------------
| id(autoincrement) | english | macedonian | opis na zborot|
------------------------------------------------------------
  za manipulacija  |En zbor | na mk   | kazuva si   |


Toa ti e toa. Kazi nekoja zamisla ako imas. Pozdrav

ZokiMore information about the Ossm-members mailing list