[Ossm-members] Re: (no subject)

Томислав Марковски herrera at users.sourceforge.net
Wed Jun 16 06:41:07 UTC 2004


> ------------------------------------------------------------
> | id(autoincrement) | english | macedonian | opis na zborot|
> ------------------------------------------------------------
>    za manipulacija   |En zbor  | na mk      | kazuva si     |

Би додал уште неколку атрубути како Sinonim (id) кој ќе кажува со кој
збор е синоним. Друга работа, еден збор има повеќе значења, дали тоа
значи дека за секое значење ќе имаш нов слог во релацијата или планираш
да додаваш нови атрубити, или пак се` ќе оди во "opis na zborot" ?
Каде е информацијата глагол, именка, придавка итн... (може и нема
потреба на почеток, но не е лошо да имаш покомплексна структура, па ти
користи само што ти треба).
Имам уште предлози, ама претпоставувам дека не е идејата засега да го
клонираме webster.com.

Поздрав

-- 
Томислав Марковски

We are not a clone.

More information about the Ossm-members mailing list