[Ossm-members] Настан: ОССМ во Кочани

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Wed Jun 16 18:07:24 UTC 2004


Добро, дај изнесете ги сите идеите околу тоа што се би можело да се 
направи во Кочани наредниот викенд...

Од организаторите таму имаме:

- обезбедена просторија
- проекција на RevolutionOS
- маркетинг активности (флаери, идење по школи и букирање на професори 
по информатика со бистрите деца од неколку класови)
- пиво и кочански жени :)

Предлагам ние да одиме со презентациите за „Слободен Софтвер“ и 
„OpenOffice.org“, а организаторите да обезбедат и една/две машини за 
режење на дистрибуции (ако ми сменат режач на лаптопот до тогаш, ќе 
режам и јас).

Досега интерес за идење имаше само од страна на Новица. Значи двајца... 
Ако има уште заинтересирани пријавувајте се за да знаеме колку луѓе (со 
колку коли) ќе бидеме и да планираме трошоци.

Ајде, имаме уште недела и пол.

ПС Спонзори за цедеа - секогаш добродојдени!

-- 
ufo
More information about the Ossm-members mailing list