[Ossm-members] Настан: ОССМ во Кочани

Зоран Димовски decata at mt.net.mk
Wed Jun 16 18:44:58 UTC 2004


On Wed, 16 Jun 2004 20:07:24 +0200, Arangel Angov <ufo at linux.net.mk> wrote:

> Добро, дај изнесете ги сите идеите околу тоа што се би можело да се 
> направи во Кочани наредниот викенд...
>
> Од организаторите таму имаме:
>
> - обезбедена просторија
> - проекција на RevolutionOS
> - маркетинг активности (флаери, идење по школи и букирање на професори 
> по информатика со бистрите деца од неколку класови)
> - пиво и кочански жени :)
>
> Предлагам ние да одиме со презентациите за „Слободен Софтвер“ и 
> „OpenOffice.org“, а организаторите да обезбедат и една/две машини за 
> режење на дистрибуции (ако ми сменат режач на лаптопот до тогаш, ќе 
> режам и јас).
>
> Досега интерес за идење имаше само од страна на Новица. Значи двајца... 
> Ако има уште заинтересирани пријавувајте се за да знаеме колку луѓе (со 
> колку коли) ќе бидеме и да планираме трошоци.
>
> Ајде, имаме уште недела и пол.
>
> ПС Спонзори за цедеа - секогаш добродојдени!
>

Идеите се ок ја имам предлог да се презентира КДЕ и ГНОМЕ на мекедонски. 
ПОсле XP на мак да удареме еден капак на тоа дека веќе ние незнам колку 
време имаме преведено десктоп околини и дека веќе можат да се користат.
Истотака може да се презентира и GEMTER за интернет кафињата (ама до тогаш 
да се истестира добро). Тоа ми моментално текнува ако ми текне уште нешто 
па ке пишеме на листата.


ЗокиMore information about the Ossm-members mailing list