[Ossm-members] Re: Ossm-members Digest, Vol 9, Issue 31

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Wed Jun 16 18:15:01 UTC 2004


> Епа многу добра причина за да не ја спомнуваш на листава е самото име 
> на листава ossm-members,
>
> ossm како кратенка стои за организација <b>слободен софтвер 
> македонија</b> - е сега ако незнаеш кои се целите на организацијата
> тогаш трк на http://www.slobodensoftver.org.mk/?s=zanas и особено 
> обрни внимание на пасусiтe со име „Што е Слободен софтвер Македонија“, 
> „Зошто постои Слободен софтвер Македонија“, и „Со што се занимава 
> Слободен софтвер Македонија“, па потоа коментирај  за Opera и било кој 
> друг propriatory софтвер на листава. За ваков тип на софтвер моежеме 
> комотно да дискутираме на било кој друг форум, на news или слично, ама 
> мислем дека целосно е невкусно да се збори на оваа листа за неслободен 
> софтвер.

Евааааа...???? Свашта!!!More information about the Ossm-members mailing list