[Ossm-members] users.ossm.org.mk

Vladislav Bidikov bidikovi at unet.com.mk
Thu Jun 17 10:42:09 UTC 2004


Dali nekoj od ovie bi brkale rabota za project managment sajtovi ??

http://xoopsforge.sourceforge.net/modules/news/

https://gna.org/projects/savane--
В.Б

Internet: A method to triple your phone bill.

----- Original Message -----
From: "Ivan Stojmirov" <stojmir at linux.net.mk>
To: <ossm-members at hedona.on.net.mk>
Sent: Wednesday, June 16, 2004 12:14 PM
Subject: [Ossm-members] users.ossm.org.mk


| Почитувани гледачи,
|
| Благодарение на добрите дечки од rosehosting.com, Слободен Софтвер
| Македонија доби сервер кој ќе им стои на располагање на сите оние што
| сакаат да допринесат нешто за развојот на Слободниот Софтвер во
Македонија.
|
| Серверот сеуште го дотеруваме, но сепак има некои основни сервиси што
| повеќето од вас би можеле да ги искористат. За почеток нудиме околу 20MB
| (по потреба и повеќе) web простор на
| http://users.slobodensoftver.org.mk/~username, FTP пристап, PHP, mysql
| база, емаил адреса username at users.slobodensoftver.org.mk со 10MB (по
| потреба и повеќе), pop3 и webmail.
|
| Понатаму по потреба ќе додаваме и нови сервиси (mailman, можеби jabber
| сервер... <други идеи>?).
|
|
| Од старт би му креирале еден акаунт на Зоки, за да има каде да си го
| развива речникот. Исто и Александар би можел да добие акаунт, за да
| можат сите да си го симнат (и тестираат) Гемтер.
|
| Останатите ќе треба да почекате да го средиме сајтот и да додадеме
| формулар за пријавување. Во меѓувреме, доколку на некој навистина итно
| му затреба акаунт, може да образложи кај мене на имејл.
|
|
|
|
| Засега толку. Со повеќе информации, ќе се јавиме подоцна.
|
| За ОССМ телевизија, вашиот водител Стојмир.
|
|
|
|
| --
| All generalizations are false, including this one.   -- Mark Twain
|


----------------------------------------------------------------------------
----


| _______________________________________________
| Ossm-members mailing list
| Ossm-members at hedona.on.net.mk
| http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
|

More information about the Ossm-members mailing list