[Ossm-members] MK Recnik - patch 1

Riste Pejov richie at macedonia.homelinux.org
Mon Jun 21 09:37:58 UTC 2004


Vladislav Bidikov wrote:

> Хммм малце е некултурно на луѓе кои подолго време ги користат овие 
> алатки да им објаснуваш како на лаици.

Бидик, извини ама твојот коментар на ова е некултурен, затоа што не 
можеш да очекуваш некој на кафе да гледа дали ти знаеш да користиш 
diff/patch или дали насабајле се миеш заби пред да искочиш од дома. 
Човекот(Томе) најдобронамерно (се надевам) се обиде да го покаже правиот 
начин како треба да доставуваат печови.

И фактот дека некој работи како програмер не мора да значи дека користи 
diff/patch, можда има интегрирано решение како VisualSourceSafe на 
микрософт или пак БитКипер, кој што автоматски си берат гајле за загрпите.

>
> Единствената причина што пратив и јас и Васко цел фајл е тоа што 
> сметав дека повеќе ќе бидете збунети ако пратам вистински patch 
> фајлови ... но ако така сакате во ред ...

Не сметај кој колку ќе биде збунет, правиот начин си е прав начин без 
разлика на твоето субјективно размислување, ако гледаме од твој аспект 
тогаш ние треба да го сметаме некултурно и навредливо твоето испраќање 
на цела датотека како закрпа, затоа што си мислел дека ние не сме 
способни да удриме една закрпа или пак дека не знаеме што е diff/patch. 
Кој не знае како правилно се крпи ќе си прочита на интернет. Нема место 
за забуна. Do or Die.

Р.More information about the Ossm-members mailing list