[Ossm-members] Re:Слободен софтвер во Кочани

Milan Gjorchevski misheg at mol.com.mk
Wed Jun 23 12:39:05 UTC 2004


Riste Pejov wrote:

> Многу е црно. Не погребуваме никого. Ако си правел другпат вакво нешто, 
> ќе знаеше дека црната позадина е утка невидена. Прво и основно за 
> штампање, ако не оди на офсет тој што ќе го штампа ќе потроши 16 црни 
> кетриџи. Башка и не е баш прикладно за да иде на фотокопир (failsafe 
> варијанта). Што и да се правите потрудете се да биде на бела позадина за 
> во најлош случај да може ладно да се прати на копир и сепак да личи на 
> нешто. При бидејќи не знам каква е финансиската конструкција и дали 
> некој што има печатница и е спремен да удри на офсет ќе спонзорира, 
> повикувам да се оди на бел и минималистички флаер кој што ќе изгледа 
> супер и на копир. На копир за 100 денари можеш да напраиш околу 500 
> флаери, што не е за потценување.
> 
> Р.

Секогаш може да се направи invert на сликата пред да се принта во 
печатница, така да позадината ќе дојде бела, а буквите црни, или да се 
направи grayscale, или да се принта во една, две, три бои, фул колор. Ни 
јас незнаев како ќе се принта, и каква е финансиската конструкција. Ако 
неможе да се испринта вака, само нека се напраи invert и нека се прати 
на копир, и нема да биде воопшто лошо, или нека ми кажат, јас ќе го 
направам.More information about the Ossm-members mailing list