[Ossm-members] anaconda

Tomislav Markovski herrera at users.sourceforge.net
Thu Jun 24 06:16:36 UTC 2004


On чет, 2004-06-24 at 02:27, Blagoja Gjakovski wrote:
> Томислав, прво вака, мислам дека нешто не е во ред со твојата е-маил
> адреса бидејќи неможев да ти пратам мејл па морам на листава да
> пишувам.

Знам, и други ми пријавија ист проблем. Не знам зошто алијасот на сф не
работи како што треба. Ќе морам да го променам.

> Второ, ти ли си направил TAKE на anaconda ПО датотеката преку web
> интерфејсот на http://elvis.redhat.com/cgi-bin/i18n-status или некој
> друг проблем е пошто неможам да направам апдејт на CVS  со новите
> стрингови што ги допреведов.

Да, направив Take уште пред да кажеш дека си почнал да ја преведуваш.
Но, тоа не е проблемот што не можеш да направиш add/commit на CVS. Мора
да постојат сите датотеки mk.po за да можеме да ги ажурираме. Што значи
треба да и пиешеме на таа Sarah, денес ќе збркам тоа.
Направив Release, ако ти брка работа.

> Ако деновиве ти стигна е-маил од i18n at redhat.com со наслов New Red Hat
> Account во кој што имаш Login и PIN ај пробај да отидеш на web
> страната и да направиш [Release] на ПО датотеката на anaconda-та и
> пиши што се десило. Пошто кога јас пробав да направам [Release] ми
> јави дека некој друг ја има "заклучено" ПО датотеката за преведување и
> мора истиот тој и да ја отклучи.

Нема проблем.

-- 
Томислав Марковски

"I've got some amyls.  We could either party later or, like, start his heart."
-- "Cheech and Chong's Next Movie"

More information about the Ossm-members mailing list