[Ossm-members] internet cafe

Aleksandar Balalovski gssteam at on.net.mk
Wed Jun 30 16:53:23 UTC 2004


Dragan Gorgiev wrote:

> Здраво дечки
> Ве следам веке некое време на оваа листа, па да ве прашам. Сакам 
> интернет кафе-то да го мигрирам на Линукс.

Ја поздравувам идејата...

> Бидејки сум нов во „Линукс-от“, ми треба совет за мигтрацијата, која 
> дистрибуција да се одбере, дали има веке готов програм за тарифирање, 
> може ли да се најде и дали ке користи овој најновиот wine za igri.

Значи, препорачливи „пријателски“ дистрибуции што јас лично би ти ги 
препорачал се Fedora Core2 и Mandrake Official 10.0, програма за 
тарифирање постои, сеуште е во доработка, но може секогаш да ја симниш, 
видиш, користиш, модифицираш итн. Еве ја адресата: 
http://gemidjy.softver.org.mk/projects.htm#gemter ,ако не е проблем 
англискиот читај, ако не кажи па јас ќе ти објаснам како стојат работите 
(јас сум автор на апликацијата ;)

>  
>  За ова што беше во кочани сакав да дојдам но превозот ме зафркна. Се 
> планира ли нешто за и во Штип (посебен нагласок за Стојмир)
>  

Во Кочани ја презентирав апликацијата, значи програмата се вика Gemter 
Pack, и имаше интерес од повеќе сопственици на Интернет кафулиња...
More information about the Ossm-members mailing list