[Ossm-members] GNU/Linux na stara masina

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Tue Mar 9 12:44:35 UTC 2004


> Имам стар компјутер:
> 486 DX4
> 12MB RAM
> 850 MB HDD
>
> Има ли шанса да го оспособам за канцелариска употреба? Сакам да
> ставам GNU/Linux да има X-windows и некое ворд процесорче што би
> користело за да се искуца некој документ или слично и да се
> прати/прими факс. Ај дајте некој предлог. Која дистрибуција....?

можеш да пробаш... најголем проблем е RAM-от...

мој совет... ако инсталацијата нејќе да ти пројде (заради 12мб РАМ) 
извади го дискот и инсталирај го на друга машина. подеси го да користи 
што помалку сервиси и сл. па после врати го во стариот компјутер.

xfree + windowmaker/fluxbox/openbox/или сл + abiword е најлесната 
комбинација која ми текнува ··· пробај ··· ако нејќе пак може да се 
проба со некои методи кои се користат за embeded Linux.


-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

 The NOC says:
    echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D4D465452snlbxq'|dc
More information about the Ossm-members mailing list