[Ossm-members] Linux Distribucija

Danko Ilik danko at on.net.mk
Tue Mar 23 17:35:44 UTC 2004


На Tuesday 23 March 2004 18:19, Ljupcho напиша:
> Ми треба похитно некој постара дистрибуција која ќе работи на 133 нормално
> со графичка околина. Машината би се користила за Интернет играње карти и
> куцање во OpenOffice.
>
> Јас успеав да инсталирам МДК 8.2 со Гноме 1.4 (тоа е најстаро што имав) ама
> се влече ко црв.

GNOME-то цица многу RAM, а богами о Оупенофисот.
Пробај да користиш некој друг прозор-менаџер наместо GNOME, на пример icewm.More information about the Ossm-members mailing list