[Ossm-members] Linux Distribucija

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Tue Mar 23 18:07:17 UTC 2004


> Ми треба похитно некој постара дистрибуција која ќе работи на 133
> нормално со графичка околина. Машината би се користила за Интернет
> играње карти и куцање во OpenOffice.
>
> Јас успеав да инсталирам МДК 8.2 со Гноме 1.4 (тоа е најстаро што
> имав) ама се влече ко црв.

Нема врска староста.. КДЕ-3.2 е побрзо од КДЕ-3.1, а и кернел 2.6 е 
побрз од 2.4 ...

Јас би пробал со некоја поолабавена дистрибуција (како Slackware :) или 
Vector) и AbiWord како текст-процесор и windowmaker или openbox/fluxbox 
како window manager.

-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

        I believe the technical term is "Oops!"
More information about the Ossm-members mailing list