[Ossm-members] Re: Linux Distribucija

Mirce Vladimirov vmirce at mail.com.mk
Tue Mar 23 23:38:41 UTC 2004> Ми треба похитно некој постара дистрибуција која ќе работи на 133
> нормално со графичка околина. Машината би се користила за Интернет
> играње карти и куцање во OpenOffice.
> 
> Јас успеав да инсталирам МДК 8.2 со Гноме 1.4 (тоа е најстаро што
> имав) ама се влече ко црв.


Многу бараш. Или да налупаш РАМ меморија > 200 МБ или посилна плоча со
посилен процесор. Постара дистрибуција е релативно лесно да
најдеш(јас имам), и таква со ГУИ, но, ОпенОфис цица ресурси. МНОГУ.More information about the Ossm-members mailing list