[Ossm-members] Re: Mozilla 1.6

Томислав Марковски tome at set.com.mk
Mon Mar 29 13:54:13 UTC 2004


На Tue, 30 Mar 2004 15:24:04 +0200, Љупчо напиша:

> Имам проблем во Mozilla 1.6, односно не ми ги чита ТТФ фонтовите. Се што ќе
> отвори не го интепретира како што треба. Инаку Galeon, Konqueror ....  и
> остала компанија се во ред. 

Чисто за проба, види дали ќе ти пројде
ако фонтовите ги ископираш во ~/.fonts, иако
тоа е дестинација од која чита X-от, може
ќе ти пројде. Јас имам проблем пак со
КДЕ-то, не ми ги чита ТТФ фонтовите,
додека GNOME и све друго работи без
проблем. Можеби има врска тоа што
никогаш не сум отворил КДЕ сесија на
овој корисник, може треба да иницијализира нешто...

-- 
Томислав Марковски


MAD:
	Affected with a high degree of intellectual independence.
More information about the Ossm-members mailing list