[Ossm-members] Re: Mozilla 1.6

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Mon Mar 29 14:04:34 UTC 2004


> Чисто за проба, види дали ќе ти пројде
> ако фонтовите ги ископираш во ~/.fonts, иако
> тоа е дестинација од која чита X-от, може
> ќе ти пројде. 

чисто процедурално:
X-от не чита од ~/.fonts туку fontconfig/XFT кои се client-side - немаат 
врска со X серверот.

> Јас имам проблем пак со
> КДЕ-то, не ми ги чита ТТФ фонтовите,
> додека GNOME и све друго работи без
> проблем. Можеби има врска тоа што
> никогаш не сум отворил КДЕ сесија на
> овој корисник, може треба да иницијализира нешто...

Како знаеш дека KDE-то не ти ги чита ТТФ фонтовите ако никогаш не си го 
стартал :)))

-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

  If Bill Gates had a dime for every time a Windows box crashed...
        ...Oh, wait a minute, he already does.
More information about the Ossm-members mailing list