[Ossm-members] Re: Mozilla 1.6

дамјан г. mk at net.mail.penguinista
Mon Mar 29 13:59:27 UTC 2004> Имам проблем во Mozilla 1.6, односно не ми ги чита ТТФ фонтовите. Се што
> ќе
> отвори не го интепретира како што треба. Инаку Galeon, Konqueror .... и
> остала компанија се во ред.
> 
> Во Prefernces нема ни можност да се изберат ТТФ фонтовите, инаку
> машината вози СУСЕ 9.0 Про.

Можда мозилата не ти подржува ttf фонтови[*]??? ако сам си ја симнуваш
секогаш бирај ја -gtk2-xft верзијата.


[*] 
за да бидеш сигурен стартај „ldd /каде/си/mozilla-bin“ и види дали има
freetype, gtk2 и сл во output-от.

-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

        Where do you think you're going today?More information about the Ossm-members mailing list