[Ossm-members] Белешки за Владата на Република Македонија и Мајкрософт , и за договорот кои тие го потпишаа.

Aleksandar Balalovski@GSS Team gssteam at on.net.mk
Wed Mar 31 01:07:04 UTC 2004


Новица Наков wrote:

>Вовед
>
>Ако сте ја следеле оваа наша, скоро едногодишна, софтверска сага, тогаш нема 
>да прочитате скоро ништо ново во овој текст. Веќе сите работи се добро 
>документирани. Добро, има две или три работи, но и без текстов, сигурно 
>сами ќе дојдевте до слични мисли.
>
>Ако не сте ја следеле, тогаш ова вистинското место за вас. Текстов ги бележи 
>(скоро) сите активности од (скоро) сите актери во оваа сага, и ви дава уште 
>едно чудо линкови како препорачана литература. Ако сакате да знаете што се 
>случуваше и кога, тогаш тука се одговорите. Но, ако сакате да знаете зошто, 
>тогаш ќе мора некој одговор да побарате и од Владата на Република 
>Македонија.
>
>Како и да е, текстов е добар ресурс за секој заинтересиран читател. 
>Уживајте, и инсталирајте GNU/Linux.
>
>http://www.softver.org.mk/novica/softverska_nevinost.html
>
>Текстов е долг. Оние храбрите кои ќе го читаат можат да ми кажат после кај 
>има грешки и/или кој линкови се утнати. :) Јас проверував неколку пати, 
>но... :)
>
>  
>
Го прочитав цел, не ме бендиса...ми се ДОПАДНА (литературно, хехе) :) 
Прекрасен осврт на се што се случи, дури и факти за кои првпат прочитав. 
Се надевам нема да остани само текст за корисниците на СС или општо 
членовите на ССМ.

Поздрав,
АлександарMore information about the Ossm-members mailing list