[Ossm-members] AbiWord

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Fri May 7 11:40:24 UTC 2004


> И кога веќе некој го преведува, си викам дај да го видам што чудо е тоа
> abiword. И го пуштам, се старта како муња, си викам вау. Гледам нашол некои
> фонтови, (патем  не најдов каде се додаваат нови и документацијата му е
> гадна) па си викам дај да куцнам нешто. Куцам латиница -- океј, alt+shift и
> куц -- паѓа. Пуштам пак, пак пробувам, пак паѓа. И колку што гледам нема
> import/save as за OO.o формат.
>
> Е сега abiword вика верзија 1.04. Старо да не е ова?

Старо е, има abiword-2.0.3-i486-1 (7030 kB) во -current.

> Го најдов на slackware9 дискот. На 9.1 им текнало од xap во gnome да го
> стават, а gnome-то го немам. :)

бара некои од gnome библиотеките.

-- 
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list