[Ossm-members] AbiWord

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Fri May 7 12:29:17 UTC 2004


> За фонтовите, ги чита од xfs, така да нема фрка.

Каков XFS бе? Кој сеуште користи XFS (X font server)?!?

abiword2 пошто е GTK2 аплиакција фонтовите ги наоѓа преку Fontconfig системот, 
а ги исцртува ваљда преку Pango/XFT.

-- 
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list