[Ossm-members] Fedora Core 2

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Wed May 19 19:05:37 UTC 2004


> Gnome-то е ко Gnome... тапа. :)
>
> Финтата се состои во:
> - треба да инсталирам Linux дистрибуција која ќе биде многу
> лузер-френдли...толку што дури и .. хм...нема да разберат Што е конзола,
> сфаЌате...се работи за луѓе што немаат работено на Linux базиран ОС
> досега, па да тргнат од некаде. Затоа и се распрашав.

Во принцип не е проблемот дали не виделе конзола претходно, проблемот е дали 
се сакаат да научат, да прифатат нешто ново (овие две работи тешко поминуваат 
кај нашиов менталитет изгледа).

Иначе Gnome-от стварно некако личи попогоден за total newbies, со оглед дека 
не постојат подесувања понапредни од novice :)


-- 
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list