[Ossm-members] Re: Fedora Core 2

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Wed May 19 19:11:19 UTC 2004


> Исто така ако имаш релативно брз нет, закачи се на муле и побарај го
> Xandros 2.0 делукс, малку е преспор за моите машини, ама по
> лузер-пријателски линукс-барзиран ОС немам видено.
>
> П.С. знам дека шишав на форумот дека ги имам двете верзии на Ксандрос,
> ама не е легално да се дели оперативниот систем, Еулата дозволува само
> да го инсталирам на колку што сакам домашни компјутери и еден
> комерцијален (ај некој нека протолкува дали тоа значи дека можам да го
> инсталирам на било-чиј домашен компјутер ? )

Да ми го бричат за eula-та... све што е под GPL можеш да го копираш, 
дистрибуираш и модификуваш, а плус треба и source-от да ти го дадат.

Дури и да имаат некоја компонента која не GPL само кажи му на човекот на кого 
му го даваш CD-то дека не смее да ги користи и чао.

-- 
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list